İngiltere Yerleşim Vizesi Anasayfa İletişim

İngiltere Öğrenci Vizesi Başvurusu

Güncellenme Tarihi: 2019-04-17 05:03:02

Kısa süreli veya uzun süreli eğitimler alabileceğiniz öğrenci olarak İngiltere'de istediğiniz eğitimlere katılarak kendinizi geliştirmenize, akademik hayatınızı sürdürmenize fırsat veren vize türüdür.

İngiltere Öğrenci Vizesi, Birleşik Krallık’ta eğitim görmek amacıyla başvuru yapılacak olan vize türüdür. Lisans, yüksek lisans, doktora, lise, dil okulu, mesleki kurslar gibi çeşitli eğitimlere katılmak isteyenlerin başvurabileceği çeşitli kategorileri olan bir İngiltere vize çeşididir. 

İngiltere’de eğitim konusunda detaylı bilgi almak istiyorsanız tıklayınız.

İngiltere Ziyaretçi Öğrenci Vizesi:6 aya kadar olan mesleki kurslar, dil eğitimleri, spor veya hobi kursları vb. eğitimlere katılabilmek üzere başvurabileceğiniz bir vize türüdür. Her İngiltere vizesinin olduğu gibi bu vize türünün de kendine özgü başvuru şartları bulunmaktadır.

  • Başvuru sahiplerinin 16 yaşında veya üzerinde olmaları,
  • Uygun konaklama imkanlarının bulunması,
  • Birleşik Krallık’a yalnızca eğitim almak amacıyla gidecek olması,
  • Kendi maddi imkanlarının bulunmaması halinde sponsorluk yazısının bulunması,
  • Sponsora dair bilgi ve belgelerin başvuru dosyasına eklenmesi,
  • Akredite olmuş bir eğitim kurumundan kabul yazısının alınması,
  • Eğitim ücretinin ödenmiş olması veya ödenebileceğine dair maddi yeterlilik kanıtları vb.

İngiltere Ziyaretçi Öğrenci Vizesi hakkında detaylara ulaşabilmek için İngiltere Ziyaretçi Öğrenci Vizesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İngiltere Uzatılmış Ziyaretçi Öğrenci Vizesi: 6 ile 11 ay süreyle 16 yaşından büyük bireylerin eğitim alabilmesini sağlayan vize türüdür. 

  • İngiltere Uzatılmış Ziyaretçi Öğrenci Vizesi ile mesleki eğitim almanız mümkün değildir. 
  • Sağlık vergisini (IHS-Immigration Health Surcharge) ödeyerek İngiltere’de sağlık hizmetlerinden faydalanılabilir.
  • Bu vize ile başvuru sahibinin bağımlıları (eş ve çocukları) bağımlı olarak değil ayrı olarak vize başvurusu yapılmalıdır.
  • Bu vize türü için uzatma başvurusu yapılamaz.
  • Akredite olmuş eğitim kurumlarından kabul yazısı almak gereklidir.

Tier-4 İngiltere Çocuk Öğrenci Vizesi: 4 ile 17 yaş aralığındaki çocukların İngiltere’de özel bir eğitim kurumunda eğitim görebilmesi içintasarlanmış vize türüdür. 

  • Başvuru sahibinin eğitim göreceği eğitim kurumundan alacağı kabul mektubu, başvuru dosyasında bulunmalıdır.
  • Çocuğun İngiltere’de uygun konaklama imkanlarına ve seyahat süresinde her türlü ihtiyacının karşılanabileceğini gösteren evraklara sahip olunmalıdır.
  • 16 yaşın altındakiler için İngilizce dil bilgisi şart değildir.
  • 16 yaş üstündekiler, İngilizce dil şartını sağladıklarını başta IELTS olmak üzere; Trinity College London, Cambridge ve Pearson gibi sınavlarla kanıtlayabilmelidir.
  • Bu vize türü başvurularında ret alan bireyler idari itiraz başvurusu yapabilirler.

Tier-4 İngiltere Uzun Dönem Öğrenci Vizesi: 6 aydan uzun süreli eğitim görmek isteyen bireylerin başvurması gereken vize türüdür. Çeşitli koşulları bulunan bu vize türüne başvuru yapacak olan bireyler aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gereklidir.

  • En az B1 düzeyinde İngilizce bilgisi,
  • öğrencinin okula kabul edildiğini gösteren kabul mektubu,
  • öğrencinin eğitim, yaşam, kalacak yer masraflarının nasıl karşılanacağına dair evraklar,
  • Sponsorluk belgesi, maaş bordrosu, kira sözleşmesi, tapu senedi vb. belgeleri başvuru dosyanızda bulunmalıdır.

İngiltere’de eğitim görmek üzere yukarıda bahsedilen dört kategorideki vizelerden birini seçerek başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru sahibinin gidiş amacı, bulunduğu şartların uygunluğu ve başvuru dosyasında evrakların doğruluğu konusunda vize memuruna sağlayacağı güven ile başvuru olumlu sonuçlanabilecektir.

İngiltere Öğrenci Vizesi başvuru türlerinden ret almanız sonucunda vize reddine itiraz hakkınızın olup olmadığını ve daha fazlasını öğrenebilmek için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Firmamız 2006’dan bu yana İngiltere vizesi danışmanlığı alanında Türkiye ve İngiltere’de bulunan ofisleriyle hizmet sunmakta olan bir danışmanlık şirketidir. İngiltere Öğrenci Vizesi ve İngiltere Vize Retlerine İtiraz başvurularında uzmanlaşmış danışmanlarıyla yıllardır hizmet veren firmamızla İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı ile iletişime geçerek İngiltere vize başvurunuz ile ilgili her türlü hususta danışmanlık alabilirsiniz.

İngiltere vizesi başvuru işlemlerine uzmanlarımızla başlamaya karar veren bireyler, vize başvuru işlemlerinin titizlikle yapılarak başvuru evraklarının eksiksiz olmasını, başvuru sonucunun büyük oranda olumlu olmasını sağlayabilecektir. İngiltere vizesi alanında uzmanlaşmış danışmanlık firmamız yılların bilgi ve tecrübesiyle sizlere profesyonel hizmet verebilecektir.

Diğer İngiltere Vizesi türleri ile ilgili tüm sorularınızın yanıtlarını aşağıdaki sitelerden elde edebilirsiniz.

Açıklama Link

İngiltere Vizesi başvuru prosedürleri, vize türleri, vize reddine itiraz yolları gibi hususlarda bilgi konular için

İngiltere vizesi  

İngiltere’ye kısa süreliğine ziyaretçi olarak seyahat edebileceğiniz vize türlerinin neler olduğunu öğrenmek için

İngiltere Ziyaretçi Vizesi

İngiltere’ye oturum izni alarak yerleşmek ve yeni bir yaşama adım atabilmek için 

İngiltere Yerleşim Vizesi

Birleşik Krallık’a İngiliz vatandaşı veya sürekli oturum sahibi biriyle evlenen bireylerin İngiltere'ye yerleşebilmesi için

İngiltere Evlilik Vizesi

İngiltere’de kendi işini kurarak yerleşmek, sürekli oturum almak veya vatandaşlık başvurusu yapmak için

Ankara Anlaşması Vizesi

Ankara Antlaşması Vizesi

İngiltere’de çalışmak, yatırım yapmak, şirket devralmak, girişimci olmak veya ortaklık kurmak gibi amaçları bulunan bireylerin başvurabileceği vize türleri için

İngiltere Çalışma Vizesi

İngiltere’de çeşitli hak ve yükümlülüklerle çalışabilmenizi sağlayan vize türleri için 

İngiltere İş Vizesi

"İngiltere Öğrenci Vizesi Başvurusu" sayfası 84 defa okundu