İngiltere Yerleşim Vizesi Anasayfa İletişim

İngiltere Yerleşim Vizesi

Güncellenme Tarihi: 2019-04-16 12:05:00

Birleşik Krallık Vatandaşları (İngiltere, K. İrlanda, Galler, İskoçya) yurttaşları ve İngiltere süresiz oturum iznine sahip olan kişiler, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin vatandaşları olsalar bile eş ve çocukları için yalnızca İngiltere Yerleşim Vizesi başvurusu yapabilirler.

İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya (Birleşik Krallık) vatandaşı olanlar ile İngiltere süresiz oturum izni olan kişilerin eş ve çocukları veya bağımlı diğer akrabaları İngiltere'de yaşamak üzere aşağıda listelenmiş İngiltere Yerleşim Vizesi alt kategorilerinden birine başvurabilirler.

  • İngiltere Evli Çiftler için Yerleşim Vizesi
  • İngiltere Nişanlı Çiftler için Yerleşim Vizesi 
  • İngiltere Evli olmayan Çiftler için Yerleşim Vizesi 
  • 18 yaş altı Çocuklar için İngiltere Yerleşim Vizesi 
  • İngiltere Diğer Bağımlı Akrabalar Yerleşim Vizesi 
  • İngiltere Anne Baba (Aile Üyeleri) için Yerleşim Vizesi 
  • İngiltere Diğer Bağımlı Akrabalar Yerleşim Vizesi 
  • İngiltere Diğer Bağımlı Akrabalar Yerleşim Vizesi

Başvuru işlemlerini uzmanlarımızla yapmaya karar veren bireyler, başvuru işlemlerinin başlamasıyla vize türüne uygun başvuru evraklarını uzmanlarımızdan temin edebilecektir. Başvuru sahipleri için gerekli evraklar listesi bireylerin yaşam standartlarına göre değişmektedir. Örnek olarak; 

  • kişiler evli ise evlilik cüzdanı, 
  • nişanlı ise nişanlandıklarına dailr kanıtlar (örneğin nişan resimleri)
  • evli değil ise en az 2 yıldır birlikte yaşadıklarına dair belgeler, 
  • finansal kaynaklarını ifade eden banka hesap bilgileri, maaş bordroları, emeklilik belgeleri vs.,
  • İngiltere'deki konaklama bilgileri, 
  • Ulaşım bilgileri, 
  • Başvuru formu, 
  • gerekli dilekçe ve mektuplar, verilebilir. 

Bu belgeler örnek olarak verilmekle birlikte detayları firmamız uzmanlarından elde edebilirsiniz. 

Başvuru dosyasının hazırlanması ve gerekli evrakların tercümelerinin yaptırılmasıyla başvuru merkezlerinden randevu alınabilir. Randevu sırasında biyometrik bilgiler ve başvuru formu görevlilere verilir. Başvuru sonucu 3-12 hafta arasında belli olabilecektir. 

İngiltere'de bu vize türleriyle çalışma hakkı ve eğitim alma hakkı elde edebileceksiniz. İngiltere'de doğrudan çalışma hakkı alarak yaşamak isteyen bireyler İngiltere Çalışma Vizesi türlerine, İngiltere'ye eğitim alma amacıyla gidecek olan bireyler ise İngiltere Öğrenci Vizesi türlerine başvuruda bulunmalıdır. 

İngiltere'de eğitim alabilmek için yurt dışı eğitim uzmanlarımızdan detaylı bilgi alabilir, işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Bilgi ve danışmanlık için TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki İngiltere Yerleşim Vizesi türlerinden birine başvurunuzu yaptınız fakat vize başvurunuz reddedilmişse, itiraz süresi dahilinde İngiltere Vizesi reddine itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz. İngiltere vizesi retlerine itirazlar hakkında uzman ekibimizden danışmanlık hizmeti talep edebilir ve detaylı bilgiyi alabilirsiniz.

İngiltere vizeleri hakkında detaylı bilgi için İngiltere vizesi türleri sayfasını inceleyebilir veya İLETİŞİM sayfamızı ziyaret ederek bizimle temasa geçebilirsiniz.

"İngiltere Yerleşim Vizesi" sayfası 8267 defa okundu